Google earth på svenska


Fornborgar på Gotland

Jag läste på bloggen Webbpedagogik att nu finns Google earth i svensk version. Bl a finns flera 3d-modeller (främst från amerikanska städer) samt möjlighet att ställa ni solljuset. Ladda hem, importera KML-filerna från Fornsök och njut!! ;)

4 comments

 1. Peter Johansson

  Jag vill verkligen importera KML-filerna men jag begriper inte var jag ska hitta dom. Hänvisas till Hjälpsidor där jag inte hittar något heller. Kanske för att det är sent på eftermiddagen men ge mig gärna en hint :)

 2. Johan Carlström

  Jag kunde kanske varit lite tydligare. När du gör en sökning i Fornsök och kommer till sökresultatet finns det en länk som heter ”Visa i Google Earth”, det är KML-filen. Samma länk finns i respektive objektsbeskrivning. Lycka till! :)

 3. Peter Johansson

  Tack! Får det dock inte att fungera iallafall. Filen som skapas (objektlista_ge) syns inte som kml-fil när den ska öppnas i Google Earth. Väljer jag att visa alla filer och öppnar objektlista_ge så ser jag bara xml-trädet men inget visas i Google Earth. Gör jag fel?

 4. David

  Har du testat att bara (vänster)klicka på länken? Jag laddar i alla fall inte ner filen och öppnar den manuellt i GE utan klcikar bara på den.

Skriv en kommentar