Publicerat

Kringla för mobilens logotyp

Uppdatering 2010-06-10: Vi upptäckte en bugg i kartan för sök-där-jag-står-funktionen. Det finns en ny version ute som fungerar.

Kringla mobils betatestningsfas har nått sitt slut och vi har börjat gå igenom den kritik och de förslag som kommit in. Vi är väldigt positiva till att så många visat intresse för applikationen även om antalet användare än så länge förblivit lågt.

Det har tillkommit en hel del funktioner och finputsningar i den releasekandidat* som vi kommer att göra publik under dagen, den 9/6. Vi har bland annat förfinat känsligheten på gps:en vilket nu för din position på kartan mer exakt. Vi har också efter mängder av önskemål beslutat oss att sänka kravet på operativsystem från Android 1.6 till 1.5 och uppåt. Detta gör att vi nu kan erbjuda kringla mobil till 99% av alla användare som har en androidmobil.

En del buggrättning har också gjort applikationen stabilare och smidigare än någonsin och vi hoppas kunna släppa den slutgiltiga fullgoda versionen under början av sommaren. Just nu återstår några mindre ändringar som t ex bättre grafik.

Ni som redan använder kringla i mobilen kan förvänta er dessa förändringar från föregående version.

  • Bättre GPS hantering och snabbare uppdatering vid förflyttning.
  • En ny knapp som direkt söker på kulturminnen i din absoluta närhet.
  • Möjligheten att se fler objekt inom samma kartsegment genom att bläddra igenom fynden 20 åt gången.
  • Möjligheten att se detaljinformation även för objekt som tidigare dolts av andra markörer.

Något vi har märkt är att en del upplever att resultatlistan hackar till och inte flyter på när man ’scrollar’ genom materialet. Detta problem har sin grund i att vissa av riksantikvarieämbetets bilder ligger lagrade på bandrobot, stora kassettband som håller data och läses från av en automatisk robot. Ibland händer det att den inte riktigt hänger med och materialet tar lång tid på sig att nå fram till mobilen. Vi arbetar på att få fram en lösning på detta och ge alla våra användare en smidig och flytande lösning inom kort.

Slutligen vill vi passa på och tackar alla som hjälp oss under testningen av applikationen och hoppas att ni även finns med oss under denna
etapp.

*En releasekandidat är ett begrepp som beskriver en nästan färdig produkt. Kringla mobil är således i sin
utvecklings slutskede. Ändringar kan fortfarande göras och nya funktioner kan tillkomma men produkten är så
nära sin slutliga form som möjligt går.

>>Jonas Bolin är systemutvecklare på Riksantikvarieämbetet

5 kommentarer

  1. Pingback: Anonym 53180
  2. Låter bra. Hade tänkt göra ett mer seriöst användartest i sommar då jag inte är lika bunden till kontoret dagarna i ända. Noterade tidigare att jag saknade ett järnåldersgravfält i Ulleråker där jag bor, men jag ska prova igen med nya versionen.

  3. Observera att appen endast visar 20 träffar åt gången i kartan men att det nu går att bläddra till nästa 20 osv.

  4. Finns det länk tillbaka till söksidan fran träfflistan resp. länk tillbaka till träfflistan fran objektpresentationssida? Kände i mitt snabbtest att jag saknade det.

    En social bokmärkesfuntkion tyckte jag ocksa att jag saknade lite. For att snabbdela roliga fynd pa Twitter eller Facebook.

  5. Det går att navigera bakåt i applikationen med hjälp av bakåtknappen på mobilen. Detta gäller all navigering bakåt genom hela applikationen.

    Angående bokmärkesfunktionalitet så finns det planer att lägga till detta under nästkommande utvecklingsfas. Tack för din feedback.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *