Publicerat

Sedan två veckor pågår utvecklingen av Kringla här på Riksantikvarieämbetet, en söktjänst som kommer att använda sig av data från K-samsök. Kringla utvecklas med utvecklingsmetoden Scrum och i fredags (den 13:e till råga på allt, gick bra ändå) körde vi första sprintdemon. Nedan kan du se två designskisser. Märk att taggmolnet, inloggning och språkbyte inte kommer att utvecklas i denna utvecklingsomgång.
Kringla är en söktjänst som söker fram data och visar den i samma gränssnitt. Användaren har sedan en möjlighet att klicka sig vidare till respektive institutions webbplats om denna önskar. Målgruppen är användare som har en viss förförståelse för informationen och vi har valt att tona ner Riksantikvarieämbetet som avsändare, det är informationen som står i centrum.
I denna utveklingsomgång som pågår fram till jul är tanken att bygga grundläggande sökfunktionalitet vilket kommer att resultera i en beta-version som släpps i början av nästa år. Efter det kommer vi att ta emot önskemål från användarna,  (förhoppningsvis) via ett forum på sajten samt via användargrupper. Redan nu har önskemål om möjlighet att kommentera och tagga (och geotagga) framkommit.

Sedan två veckor pågår utvecklingen av Kringla här på Riksantikvarieämbetet, en söktjänst som kommer att använda sig av data från K-samsök. Kringla utvecklas med utvecklingsmetoden Scrum och i fredags (den 13:e till råga på allt) körde vi första sprintdemon. Nedan kan du se en skiss över startsidan, vi har bl a inspirerats av Brooklyn museum, Victoria & Albert museum och Europeana. Observera att vissa features (t ex taggmolnet, inloggning och språkbyte) inte kommer att utvecklas i denna utvecklingsomgång.

Kringla-startpage-20091110_large

Målgruppen är användare som har en viss förförståelse för informationen och vi har valt att tona ner Riksantikvarieämbetet som avsändare, det är informationen som står i centrum.

I denna utveklingsomgång som pågår fram till jul är planen att bygga grundläggande sökfunktionalitet vilket kommer att resultera i en beta-version som släpps i början av nästa år. Efter det kommer vi att ta emot önskemål från användarna,  (förhoppningsvis) via ett forum på sajten samt via användargrupper. Redan nu har önskemål om möjlighet att kommentera och tagga (och geotagga) framkommit.

>>Johan Carlström är projektledare för utvecklingen av Kringla på Riksantikvarieämbetet.